УПИШИ СЕ У БАЗУ!
27.06.2011

Под мотом „Лакше до праксе – Упиши се у базу!“ Канцеларија за младе Градске општине Палилула отпочела је са реализацијом пројекта „Повезивање МСП сектора, Канцеларије за младе и младих”. Пројекат се реализује у оквиру остваривања циљева Акционог плана за омладинско предузетништво, који је усвојен 2010. године. О томе су на конференцији за новинаре говорили Бобан Микић, члан Већа Градске општине Палилула и Стефан Јовић, координатор Канцеларије за младе општине Палилула. „Канцеларија за младе општине Палилула, једна од две канцеларије које делују у граду, представља део организације локалне самоуправе и као таква промовише рад са младима и  пружа подршку младима. Остварује  сарадњу са удружењима грађана, студентским организацијама, неформалним групама, ученичким парламетима, образовним институцијама, као и установама које се баве младима и за младе- истакао је члан већа Микић. Главни циљ овог пројекта јесте креирање базе предузетника, са једне, и базе младих особа, са друге стране. Све то ће бити доступно на интернет странaма www.palilula.eu и www.mladipalilulanis.com, као и путем електронске поште kzmpalilulanis@gmail.com.

Наша циљна група јесу млади који живе на територији општине Палилулa као и Града Ниша – истакао је Стефан Јовић. Желимо да путем овог пројекта пружимо младима могућност за волонтирање (обављање стручне праксе); за информисање о занимањима (сагледавање будућег посла средњошколаца ради што боље оријентације своје даље будућности); формирање меилинг листа младих за обавештавање о разним семинарима, обукама, могућностима које се јављају у окружењу. Биће формирана и меилинг листа за обавештавање предузећа о програмима и субвенцијама за запошљење, потребе МСПП сектора за кадровима или преквалификацијама радника/незапослених.

По речима Јовића, у почетној фази реализације пројекта биће обухваћено 40 предузећа и институција (како приватног тако и друштвеног сектора). У дужем временским периоду у плану је проширење ове базе података и укључивање већег броја занимања.

Главни финансијер пројекта је USAID-ов PPES програм, као и Градска општина Палилула.